Κηροποιείο

Η λειτουργία του ΚΗΡΟΠΟΙΕΙΟΥ ξεκίνησε το 1990 στα πλαίσια των άτυπων Συνεταιριστικών Θεραπευτικών Μονάδων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Από το 2005 με το ξεκίνημα του Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης το ΚΗΡΟΠΟΙΕΙΟ εντάχθηκε στο Συνεταιρισμό.

Το ΚΗΡΟΠΟΙΕΙΟ στεγάζεται σε κτίριο στην περιοχή της Πολίχνης, για το οποίο υπάρχει παραχώρηση χρήσης από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Εκεί εργάζονται λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Είναι ππλήρως εξοπλισμένο και έχει την δυνατότητα να παράγει εκκλησιαστικό και διακοσμητικό κερί.

Κατά την περίοδο των εορτών, Χριστούγεννα και Πάσχα κατασκευάζονται διάφορες συνθέσεις οι οποίες προωθούνται στην αγορά (με stand σε δημόσια νοσοκομεία και πολιτιστικά κέντρα καθώς επίσης και σε bazaar).

Τροφοδοτεί τις εκκλησίες των νοσοκομείων με εκκλησιαστικό κερί. Συνεργάζεται με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τροφοδοτεί τα κοιμητήρια με εκκλησιαστικό κερί καθώς επίσης και τα κοιμητήρια του Εύοσμου.

Συμμετέχει σε διαγωνισμούς και όταν μειοδοτεί αναλαμβάνει το αντίστοιχο έργο. Στο Κηροποιείο εργάζονται επαγγελματίες (υπύθυνοι του εργαστηρίου και επαγγελματίες ψυχικής υγείας) οι οποίοι έχουν αναλάβει την εποπτεία και την κατάρτιση των απασχολούμενων πρώην ασθενών, ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2013