Ξυλουργείο

Η λειτουργία του ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟΥ ξεκίνησε το 1990 στα πλαίσια των άτυπων Συνεταιριστικών Θεραπευτικών Μονάδων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Από το 2005 με το ξεκίνημα του Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης το ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ εντάχθηκε στο Συνεταιρισμό.

Το ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ στεγάζεται όπως και το ραφείο και το κηροποιείο σε κτίριο του Ψ.Ν.Θ. στην περιοχή της Πολίχνης, για το οποίο υπάρχει παραχώρηση χρήσης από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Εκεί εργάζονται 8 άτομα όλοι λήπτες ψυχιατρικών υπηρεσιών..

Υπάρχει πλήρης εξοπλισμός και παράγεται κάθε είδους επίπλωση κατά παραγγελία. Το ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ συνεργάζεται τόσο με φορείς του δημοσίου (με Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με το Άσυλο του Παιδιού, κ.α.) όσο και με τον ιδιωτικό τομέα.

Υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά (Σταυρούπολη - Πολίχνη - Ευκαρπία) και τη Μ.Κ.Ο. "Αρσις" για επισκευή και συντήρηση ξύλινων κατασκευών σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους (παιδικές χαρές, πάρκα αναψυχής κα.) μέσω των Προγραμμάτων της ΚοινωφελούςΕργασίας και της Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Στο Ξυλουργείο εργάζονται επαγγελματίες (ξυλουργοί, υπεύθυνοι του εργαστηρίου και επαγγελματίες ψυχικής υγείας) οι οποίοι έχουν αναλάβει την εποπτεία και την κατάρτιση των απασχολούμενων πρώην ασθενών, ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2013