Ραφείο

Η λειτουργία του ΡΑΦΕΙΟΥ ξεκίνησε το 1990 στα πλαίσια των άτυπων Συνεταιριστικών Θεραπευτικών Μονάδων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Από το 2005 με το ξεκίνημα του Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης το ΡΑΦΕΙΟ εντάχθηκε στο Συνεταιρισμό.

Το ΡΑΦΕΙΟ στεγάζεται όπως και το Ξυλουργείο και το Κηροποιείο σε κτίριο του Ψ.Ν.Θ. στην περιοχή της Πολίχνης, για το οποίο υπάρχει παραχώρηση χρήσης από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Είναι μονάδα παραγωγής κοπής, ραφής, ένδυσης για νοσοκομειακή κυρίως χρήση καθώς και ραφής ιματισμού για χρόνιους ασθενείς (Γηροκομεία - Ιδρύματα).

Εργάζονται σε αυτό λήπτες ψυχιατρικών υπηρεσιών. Είναι εξοπλισμένο πλήρως με μηχανήματα κοπής και ραφής ένδυσης. Συνεργάζεται με Νοσοκομεία της πόλης γα την ραφή νοσοκομειακού ιματισμού αλλά και με ιδιώτες (βιοτεχνίες).

Δεδομένης της κρίσης στον τομέα του ενδύματος οι παλαιότερες συνεργασίες με ιδιωτικές βιοτεχνίες έχουν μειωθεί και αυτήν την στιγμή η κύρια απασχόληση του εργαστηρίου έχει στραφεί αποκλειστικά στον τομέα του νοσοκομειακού ιματισμού (ιατρικές μπλούζες, νοσηλευτικός ιματισμός - σεντόνια μαξιλαροθήκες - ιματισμό ασθενών φόρμες, πιζάμες κλπ) στον οποίο και διαθέτει εμπειρία πολλών ετών.

Στο Ραφείο εργάζονται επαγγελματίες (υπεύθυνοι του συνεργείου και επαγγελματίες ψυχικής υγείας) οι οποίοι έχουν αναλάβει την εποπτεία και την κατάρτιση των απασχολούμενων πρώην ασθενών, ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2013