Ταβέρνα "ΚΙΒΩΤΟΣ"

Η ταβέρνα "ΚΙΒΩΤΟΣ" στεγάζεται σε χώρο μέσα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί με δικαίωμα χρήσης στον Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης.

Η λειτουργία της ταβέρνας σε αυτό το χώρο ξεκίνησε το 1990 στα πλαίσια των Συνεταιριστικών Θεραπευτικών Μονάδων όταν η ψυχιατρική μεταρρύθμισηβρισκόταν στα αρχικά στάδια της.

Όταν δημιουργήθηκε ο Κοι.Σ.Π.Ε. η παραπάνω δραστηριότητα εντάχθηκε σ'αυτόν όπως και όλες οι άλλες δραστηριότητες των Συενταιριστικών Θεραπευτικών Μονάδων. Σήμερα στην ΚΙΒΩΤΟ εργάζονται λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας που έχουν κατά καιρούς νοσηλευθεί στο Ψ.Ν.Θ.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ καθημερινά λειτουργεί ως καφετέρεια τις πρωινές ώρες και τις απογευματινές ώρες. Το μεσημέρι λειτουργεί ως εστιατόριο - ταβέρνα, με φαγητά της ώρας (ψητά στην σχάρα), σαλάτες και άλλα συνοδευτικά.

Παράλληλα με την καθημερινή της λειτουργία η ταβέρνα "ΚΙΒΩΤΟΣ" ασχολείται και με την παραγωγή και διανομή έτοιμου φαγητού (Catering) για συνεστιάσεις, ημερίδες, συνέδρια, σίτιση

Η παρουσία της ταβέρνας "ΚΙΒΩΤΟΥ" γίνεται περισσότερο αισθητή στην κοινωνία της πόλης με μουσικές και άλλες εκδηλώσεις και η ανταπόκριση των πολιτών είναι ιδιαίτερα καθοριστική για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.Δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2013